Importanța școlii și consecințele abandonului școlar

Importanța școlii și consecințele abandonului școlar

Asociația Atitudini și Alternative în parteneriat cu IBM Romania și Katalyv Business Consulting Group derulează  în perioada 15 martie-30 iunie 2015  proiectul “Importanța școlii și consecințele abandonului școlar”.

În acest sens, organizațiile mai sus implicate lansează invitația de înscriere a instituțiilor de învățământ primar, care se confruntă cu un risc de abandon școlar ridicat.

Scopul proiectului îl reprezintă prevenirea și reducerea factorilor de  risc ce conduc la creșterea   numărului de elevi care abandonează școala.

Obiective: 

  • Conștientizarea consecințelor abandonului scolar;
  • Informarea cu privire la diferite burse și integrarea în programe sociale menite să sprijine categoriile dezavantajate;
  • Implicarea elevilor în activități de învățare nonformala (jocuri de rol, ședinte de consiliere, dezbateri etc.)

Proiectul se desfasoară în regiunea București-Ilfov și cuprinde o serie de workshop-uri pe tema prevenirii abandonului școlar, destinate elevilor din clasele primare. Totodată, acesta va avea la baza sesiuni de sprijin în realizarea temelor și depistarea lacunelor în învățare pentru elevii cu risc de părăsire timpurie a educației.

Locație: – incinta unităților de învătământ înscrise

În vederea participării în proiect, fiecare unitate va trebui să trimită un e-mail la adresa office@atitudini-on.ro, până pe data de 15 mai, în care să își manifeste interesul și disponibilitatea, menționând totodată numărul de copii ce vor fi implicați în proiect și persoana de contact ce va fi responsabilă de programarea activităților proiectului în instituție.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să ne contactați:

Cătălina Bădoiu- 0742 280 389, Manager de proiectwww.atitudini-on.ro.